Politie adviseert CJIB-brieven goed te lezen na opgedoken nepboete in Ter Apel

Een man uit Ter Apel heeft zich vrijdag bij het politiebureau in Winschoten gemeld omdat hij zijn vraagtekens had bij een boete van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Die zorg bleek niet ongegrond: de boete was vals.

Dat meldt Politie Oldambt op haar Facebookpagina

De bekeuring die de man uit zijn brievenbus had gevist bedroeg 203 euro, exclusief administratiekosten. In de brief stond dat de inwoner uit Ter Apel dit bedrag moest betalen omdat hij een snelheidsovertreding had begaan.

'Er klopt van alles niet'

'Hoewel de brief er bedrieglijk echt uitziet, klopt er toch van alles niet aan', legt Politie Oldambt uit. 'Zo ontbreekt de plek waar de overtreding was begaan en zou op een autosnelweg een snelheid van honderd kilometer de limiet zijn. Ook was volgens het CJIB de overtreding al ruim een half jaar terug gepleegd.'

Lees brieven goed door

Het is niet de eerste nepboete die de Politie Oldambt onder haar ogen krijgt. Om te voorkomen dat mensen een valse boete toch betalen, wordt geadviseerd om brieven van het CJIB goed door te lezen en bij de minste twijfel meteen het CJIB in Leeuwarden te bellen.

'Een boete is, hoe terecht ook, altijd sneu geld. Maar een nepboete helemaal', luidt de slotzin van het bericht.

Hieronder een afbeelding die laat zien hoe een echte brief van het CJIB eruit ziet:

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
TER APEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws