Grote brand bij transportbedrijf in Vlagtwedde onder controle (update)

Bij transportbedrijf Schoenmaker Cargo aan de Weenderstraat in Vlagtwedde is zaterdagmiddag rond 16:30 uur een grote brand uitgebroken. De brand woedde in een loods van het bedrijf.
Eén persoon heeft rook ingeademd en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, meldt woordvoerder Matthijs Noordhoff van de brandweer. Met het bluswerk wordt geprobeerd om het woonhuis aan de voorzijde van het bedrijf te behouden.

Rook trekt richting Stadskanaal

De brand zorgt voor grote rookwolken die tot in de verre omgeving zichtbaar zijn. Volgens de brandweer trekt de rook in de richting van Stadskanaal. Om omwonenden te informeren over de vrij gekomen rook is er een NL Alert verstuurd. Daarin staat het advies om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Update 18:00 uur: Brand onder controle

Rond de klok van 18:00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. 'De woningen aan de voorzijde zijn gespaard en de loods laten we gecontroleerd afbranden. Dat is beter voor de rookontwikkeling', laat brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff weten. De persoon die rook inademde hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden.
Meerdere vrachtwagens en landbouwmachines in de verwoestte loods moeten als verloren worden beschouwd.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.