Jong FC Groningen komt tekort tegen koploper Spakenburg

Het is FC Groningen onder-23 zaterdagmiddag niet gelukt om thuis te winnen van Spakenburg. Op sportpark Corpus den Hoorn verloren de talenten met 1-2.
Onder zware omstandigheden viel er voor het publiek weinig te genieten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en zorgden voor weinig spektakel.

Direct raak

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Een vrije trap van Spakenburg-topscorer Tol werd goed in de verre hoek gekopt door aanvoerder Beijer. Tien minuten voor rust zag Gerard Wiekens, die voor zijn cursus deze wedstrijd als hoofdcoach op de bank zat, dat David Browne de gelijkmaker binnenschoot.
Amper twee minuten later kwam koploper Spakenburg, met oud-FC'er John de Wolf als trainer, alweer op voorsprong. Oud-ACV'er Philip Ties schoot de 1-2 tegen de touwen.

Geen gelijkmaker

Na rust probeerde Groningen op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar fatsoenlijke kansen bleven uit. Spakenburg daarentegen kwam helemaal niet meer voor het doel van keeper Jan Hoekstra.
Door de nederlaag blijft FC Groningen onder-23 in de middenmoot van de zaterdag derde divisie.