Krijgen we opnieuw een oud FC'er als aanvoerder van Oranje?

© ANP/Stanley Gontha
Virgil van Dijk is één van de kandidaten voor het aanvoerderschap van het Nederlands elftal. Dat bevestigde de nieuwe bondscoach Ronald Koeman op zijn eerste werkdag in Zeist.
Koeman gaat deze week een eerste, tweede en waarschijnlijk ook derde aanvoerder aanwijzen. 'Een aanvoerder moet overwicht in de groep hebben maar in mijn ogen ook op een bepaalde positie spelen', stelde de opvolger van Dick Advocaat.

Geen keeper of spits

'Ik zou niet snel voor een keeper of spits kiezen. Ik heb denk ik geen speler in mijn selectie zitten die bij voorbaat alles speelt. Daarom zal ik meerdere aanvoerders aanwijzen.'

'Fantastische eer'

Van Dijk vertelde nog niets van de bondscoach te hebben gehoord. 'Het zou natuurlijk een fantastische eer zijn', zei de verdediger van Liverpool. 'Maar ik weet echt nog van niets. Op de positie waar ik speel, zal ik sowieso leiding moeten geven.'

Vertrek Robben en Sneijder

Koeman moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder na het vertrek van Arjen Robben en Wesley Sneijder. Van de huidige selectie droegen Kevin Strootman en Stefan de Vrij al de aanvoerdersband bij de nationale ploeg. Daley Blind, op dit moment geblesseerd, was ook al eens aanvoerder.