Fraude Ni Hao zes jaar na FIOD-inval voor rechter

Ruim zes jaar nadat de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) een inval deed in twee Chinese restaurants en het hoofdkantoor vna Ni Hao, komt de zaak voor de rechtbank in Groningen.

Dinsdag buigen de rechters zich tijdens de zogenoemde regiezitting over de zaak. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld en er wordt alleen gekeken wat nog onderzocht moet worden. Mogelijk wordt dan ook bekend gemaakt wanneer de rechters de zaak gaan behandelen.

Fraude

De FIOD deed in september 2011 inval in twee bedrijfspanden van Ni Hao in Groningen en Tynaarlo. Er was een vermoeden dat binnen deze onderneming werd gefraudeerd. Tijdens de inval vonden de rechercheurs niet alleen 950.000 euro aan contant geld, maar ook diamanten en sieraden.

Vanaf 2006

Zeven personen uit Groningen en Enschede en twee bedrijven staan dinsdag terecht voor belastingfraude, fraude met omzet- en vennootschapsbelasting en witwassen. Dit zou zijn gebeurd in de periode van januari 2006 tot januari 2010.

De Ni Hao Groep exploiteert Chinese restaurants, is een handelsorganisatie en doet aan hotel- en horeca-inrichting. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tynaarlo.

Verslaggever Peter Steinfort in 2011 over de inval.

Lees ook:


- FIOD neemt ruim miljoen euro in beslag bij Ni Hao Group

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws