Lees terug: Groningen stemt

Dindsdag mochten zeven Groningse gemeenten naar het stemlokaal voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om 21.00 uur zijn de stembussen gesloten en werd begonnen met het tellen van de stemmen.
In dit liveblog wordt u tot en met de uitslag op de hoogte gehouden van de gemeenteraadsverkiezingen. Onze gebiedsverslaggevers zorgen voortdurend voor de laatste informatie uit deze gemeenten.

Slechts zeven?

De gemeenten waar woensdag kon worden gestemd voor de gemeenteraad zijn Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam.
In november 2018 zijn de verkiezingen voor andere verkiezingsgemeenten: Het Hogeland, het Westerkwartier en gemeente Groningen - al dan niet met inbegrip van gemeente Haren. De andere zeven gemeenten die niet herindelen, zijn nu aan de beurt.

Sleepwet

Toch kon er op 21 maart in elke Groningse gemeente gestemd worden. Iedereen krijgt namelijk een stempas voor het referendum over de Wiv, oftewel de Sleepwet. Dat staat voor Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Liveblog

RTV Noord staat uitgebreid stil bij de verkiezingen. Zo krijg je woensdagavond live alle uitslagen mee en volgen we de ontwikkeling overdag en 's avonds op de voet in ons liveblog: