Aanvoerdersband Oranje opnieuw om arm voormalig speler FC Groningen

Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van Oranje. Dat maakte bondscoach Ronald Koeman donderdagmiddag bekend op een persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tussen Nederland en Engeland.

De 26-jarige verdediger van Liverpool, die tussen 2011 en 2013 de clubkleuren van FC Groningen verdedigde, schuift de aanvoerdersband van het Nederlands elftal vrijdagavond voor het eerst om zijn bovenarm. Van Dijk hoopt dan zijn zeventiende interland te spelen en lost Arjen Robben af als vaste aanvoerder van Oranje.

Nieuwe start

'We maken met zijn allen in alle opzichten een nieuwe start en ik vond dat ik daarin ook het aanvoerderschap moest veranderen', liet Koeman, geflankeerd door Van Dijk, op de persconferentie weten. 

'Dit is een mooie stap voor Virgil', verklaarde Koeman zijn keuze. 'Hij heeft er een mooie leeftijd voor en speelt bij een grote club. Hij kan deze verantwoordelijkheid aan.'

'Hele eer'

Van Dijk was zelf ook opgetogen met zijn benoeming tot aanvoerder. 'Het is geweldig nieuws. Ik vind het een hele eer om aanvoerder van je land te zijn', aldus Van Dijk.

Koeman benoemde Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Daley Blind tot zijn
reservecaptains. Laatstgenoemde kwam overigens ook eerder voor FC Groningen uit. 

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws