Snelheidsheidsduivel met alcohol op moet boeten

Snelheidsovertreding komt recidive alcoholische automobilist duur te staan.
Snelheidsovertreding komt recidive alcoholische automobilist duur te staan. © Jos Schuurman/FPS
Met drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur kruipen, is een 31-jarige man uit Groningen op een rijontzegging van acht maanden komen te staan. Ook moet hij een boete van 950 euro betalen.
Het voorval gebeurde op 30 november in Eelde.

Te hard

De man werd die dag door de politie aan de kant gezet, omdat hij meer dan dertig kilometer per uur te hard reed. Toen hij moest blazen bleek hij met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Voor het te hard rijden heeft de man inmiddels een boete van 360 euro betaald, vertelde hij in de rechtszaal.
De reden dat de man zoveel had gedronken, waren de sores op zijn werk, verklaarde hij in de rechtszaal. Het was erg druk en hij kreeg niet goed uitbetaald.

Vaker veroordeeld

Het was niet de eerste keer dat hij met drank op achter het stuur zat. De Groninger is daar in 2007, in 2012 en 2013 ook al voor veroordeeld. Omdat hij nu, binnen vijf jaar na zijn laatste veroordeling, weer met drank op is gepakt, raakt hij het rijbewijs definitief kwijt.
Dat heeft met het puntensysteem van het rijbewijs te maken. 'Het staat los van de rijontzegging die de rechter oplegt', aldus de officier.

Onderzoek CBR

Als de man weer wil rijden, zal hij eerst bij het CBR moeten aantonen dat hij daar geschikt voor is. Daarvoor moet hij volgende maand een onderzoek ondergaan.
De man heeft zijn rijbewijs hard nodig voor zijn werk als timmerman, maar omdat hij al vaker in de fout is gegaan, hield de rechter daar geen rekening mee.