Virgil van Dijk is belangrijk voor winnend Oranje

Virgil van Dijk juicht nadat hij Oranje op 3-0 heeft gezet tegen Portugal.
Virgil van Dijk juicht nadat hij Oranje op 3-0 heeft gezet tegen Portugal. © ANP
Het Nederlands elftal heeft maandagavond met 0-3 gewonnen van Portugal, mede dankzij een treffer van Vigil van Dijk. Het was zijn eerste treffer in dienst van Oranje. Hans Hateboer bleef de hele wedstrijd op de bank.
De oefeninterlandoverwinning volgt drie dagen na een pover optreden tegen Engeland, dat met 0-1 verloren ging.

Goal Van Dijk

Bij rust leidde Oranje al met 0-3. Memphis Depay opende de score. Vervolgens scoorde Ryan Babel de 0-2 en bepaalde Virgil van Dijk op aangeven van Matthijs de Ligt de eindstand. De voormalige verdediger van FC Groningen kreeg de bal in zijn voeten gekopt, haalde uit en schoot de bal in de verre hoek langs keeper Anthony Lopes.

Reactie Van Dijk

'We hebben laten zien wat we waard zijn', zei Van Dijk na afloop. 'We hebben veel kwaliteit, dat is duidelijk. Dat hebben we vooral in de eerste helft laten zien. We maken daarin ook drie goede goals. Na de rust werd het wat lastiger. Portugal probeerde van alles, maar toen ze met tien man kwamen te staan, hadden we het beter moeten uitspelen.'

'Geweldige sfeer'

Van Dijk vindt dat het Nederlands Elftal de overtalsituatie beter had moeten uitspelen. 'Dat moeten we met dit jonge team nog leren. Maar 0-3 tegen Portugal blijft natuurlijk een fantastisch resultaat.' Hij voegt daaraan toe dat de sfeer binnen het team 'geweldig' is. 'Dat betaalt zich nu uit op het veld.'

Opvallende selfie

Portugal, de huidig Europees kampioen, startte met Cristiano Ronaldo in de basis. De vedette van Real Madrid kwam weinig voor in het spel. Zijn opvallendste actie was een selfie met enkele supporters die tijdens de wedstrijd het veld op kwamen gestormd. 

Veel wissels

Nederland startte met zeven andere basisspelers ten opzichte van het duel tegen Engeland. Naast Hans Hateboer, die volgens Koeman vrijdag een goede wedstrijd speelde, namen ook Jeroen Zoet, Patrick van Aanholt, Stefan de Vrij, Kevin Strootman, Bas Dost, Quincy Promes plaats op de bank.