Arriva verwacht 50.000 Eemshaven-reizigers

© Theo Sikkema/RTV Noord
Arriva verwacht per jaar zo'n 50.000 reizigers naar de Eemshaven te vervoeren. Dat zegt directeur Anne Hettinga van het bedrijf.
Dit jaar zal dat nog niet lukken: '2018 is natuurlijk al een tijdje bezig', verklaart Hettinga.

Mogelijk meer treinen

Vanaf vandaag rijden er dagelijks drie tot vijf treinen naar de Eemshaven. Hettinga hoopt het aantal treinen te kunnen opvoeren, ook om mensen die in de Eemshaven werken te kunnen gaan vervoeren. Als de 50.000 reizigers worden gehaald gaan er zeker meer treinen rijden, bevestigt Hettinga.

Boot profiteert ook

Behalve Hettinga is ook kapitein Dirk Saathoff van de veerboot blij met de komst van de trein. Hij hoopt op zijn boot straks meer passagiers te gaan vervoeren. 'Ik ben optimistisch, en verwacht in de zomer zo'n twintig tot dertig procent meer reizigers', zegt hij.
En ook de andere kant op moet de trein reizigersgroei opleveren. 'Eilandbewoners kunnen nu elke dag naar Groningen, door in de Eemshaven op de trein te stappen. Om inkopen te doen, bijvoorbeeld.'
De grote reizigersgroei zal er, gezien de weersverwachting, de komende dagen nog niet zijn. Intussen is Arriva-directeur Hettinga vooral trots. 'Op mijn mensen en iedereen die hier aan meegewerkt heeft. De mensen die de trein hier naartoe laten rijden: die maken me trots.'