Stef Nijland mag op zoek naar nieuwe werkgever

Stefan Nijland, op archiefbeeld, voor FC Groningen in actie tegen Sparta in het seizoen 2007-2008.
Stefan Nijland, op archiefbeeld, voor FC Groningen in actie tegen Sparta in het seizoen 2007-2008. © Orange Pictures/Bart Bel
Stef Nijland krijgt geen nieuw contract aangeboden van zijn werkgever PEC Zwolle. Daardoor is de Groninger na dit seizoen transfervrij. Dat meldt de club op haar website.
Het zou kunnen dat de zoon van FC Groningen-directeur Hans Nijland later dit seizoen toch nog een nieuw contractvoorstel van PEC Zwolle krijgt, maar het staat Nijland vrij om alvast op zoek te gaan naar een nieuwe broodheer.

Sinds 2013 in Zwolle

Nijland staat sinds 2013 onder contract bij de Zwollenaren, waar hij nooit helemaal een vaste waarde werd.
Hij genoot zijn opleiding bij FC Groningen, waar hij in 2007 doorbrak. Dat leverde hem datzelfde seizoen een transfer op, toen PSV zo'n vier miljoen euro voor hem op tafel legde.

FC Emmen

Voor twee andere ex-spelers van FC Groningen was er vandaag wél positief contractnieuws bij hun huidige club. FC Emmen liet eerder vandaag weten dat zij de opties in de verbintenissen met onder meer Glenn Bijl en Hilal Ben-Moussa hebben gelicht. Daarmee ligt het tweetal nog tot 2019 vast bij de Drentse Eerstedivisionist.