Lukkien krijgt Bronzen Stier van Lukkien

De derde periodetitel binnenhalen lukte net niet voor FC Emmen, maar trainer Dick Lukkien kreeg voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht wel een prijs.
Door zijn collega's werd de Winschoter verkozen als beste trainer van de derde periode. De prijs die daarbij hoort, de Bronzen Stier, werd voorafgaand aan het duel tussen FC Emmen en FC Dordrecht op de middenstip uitgereikt door zijn vader Dick Lukkien senior.
'Dit maak ik maar een keer mee. Ik ben helemaal geen man die zo op de voorgrond wil treden. Toen ze me belden om de prijs uit te reiken zei ik dat ik dat met alle plezier wilde doen.' vertelt Lukkien senior na de wedstrijd. 
Ook zoon Dick junior was onder de indruk van het mooie moment op de middenstip van stadion De Oude Meerdijk. 'Hij is de man die me gevoed heeft in de voetballiefde. We hebben samen veel wedstrijden gekeken en opgetrokken bij Veendam. Dit is een prachtig mooi gevoel.' 
FC Emmen kon de festiviteiten voorafgaande aan het duel geen goed vervolg geven. Lukkien verloor met z'n ploeg met 3-1 van FC Dordrecht.