Expeditie Grunnen komt langs, want Mart houdt spreekbeurt

De tienjarige Mart is groot fan van het programma Expeditie Grunnen. Binnenkort houdt hij zijn spreekbeurt over RTV Noord.
Mart woont in het Drentse Roden maar kijkt altijd naar RTV Noord. 'Ik vind Groningen gewoon veel mooier en m'n oma woont in Groningen'.' Expeditie Grunnen kijkt Mart ieder weekend met zijn moeder Marga. 'Mijn vader vindt het niet zo'n leuk programma', vertelt Mart. 'Maar hij moet wel kijken omdat mijn moeder en ik kijken.'

Camera op schouder

'Kun je nu iets zien?', vraagt cameraman Ronald Pras aan Mart. De jongen heeft de zware camera op zijn schouder staan. 'Ja ik zie nu iets!' Vervolgens stapt hij achter het stuur om ook te ervaren hoe Ronald Niemeijer zich als presentator voelt.
Foto: Joyce Kranenborg/RTV Noord

Spreekbeurt

Het duurt nog even voordat Mart zijn spreekbeurt houdt. Eigenlijk was een bericht naar Expeditie Grunnen sturen zijn eerste voorbereiding. Hij heeft nog helemaal geen tijd gehad om vragen op te schrijven.
Maar gelukkig helpt presentator Ronald Niemeijer Mart met zijn vragen. 'Hoe lang bestaat het programma al?' vraagt Mart zich af. 'Sinds september 2016', antwoordt Niemeijer.

Succes Mart!

Om de Expeditie Grunnen-ervaring helemaal af te maken rijdt Mart ook nog een rondje met de bus mee. Nu komt die spreekbeurt vast helemaal goed!
Foto: Joyce Kranenborg/RTV Noord
Heb jij ook een tip voor Expeditie Grunnen? Laat het ons weten via de Facebookpagina.