'Ik kan niet geloven dat het al vijf jaar geleden is'

Een dag vol historie. Zo'n vijf jaar geleden leidde een faillissement tot het einde van voetbalclub SC Veendam. Een nieuw boek over de club zorgde dinsdag voor de nodige nostalgie. Dat - en meer - in Noord Vandaag.

1) De Langeleegte huilt

Is de titel van het nieuwe boek over de Veendamse voetbalclub, geschreven door Klaas Fleurke. 'Dit maakt het weer levend', aldus de auteur.

2) 'Don Leo' aan het woord

Oud-voetbaltrainer van SC Veendam, Leo Beenhakker, begon bijna vijftig jaar geleden zijn carrière in De Langeleegte. Hoe kijkt de inmiddels gepensioneerd trainer terug op zijn tijd bij de club?

3) Langs bij SC Veendam-supporters

'Eens een geel-zwart hart, altijd een geel-zwart hart', zegt SC Veendam-supporter Coba Snijders. Vandaag de dag wordt ze nog steeds emotioneel bij de gedachte aan het einde van de club..

4) Paasvuren leiden tot ophef

Het grote aanbod aan paasvuren in de provincie hebben afgelopen weekend voor plezier, maar ook voor discussie gezorgd. Longverpleegkundige Mariëtte Scholma vertelt dat het vooral voor mensen met longklachten een lastig weekend was..

5) Van het slot af

Na een pauze van enkele maanden is de Menkemaborg zondagochtend opengegaan voor publiek. Het kasteelmuseum had tientallen scheuren die gerepareerd moesten worden. Hoe staat het er nu voor? Verslaggever Ronald Niemeijer neemt een kijkje..
Bekijk de uitzending via Uitzending Gemist.