Geen verrassing: christelijke Knoalster partijen willen met elkaar verder

© RTV Noord
De ChristenUnie en het CDA in Stadskanaal zien het de komende vier jaar met elkaar zitten. Maar welke partijen daar bij komen, werd dinsdagavond niet duidelijk tijdens de informatieronde in de gemeenteraad.
Dat de ChristenUnie en het CDA elkaar zien zitten, mag geen verrassing heten. Beide partijen bestuurden de afgelopen acht jaar al samen in Stadskanaal.

Welke punten zijn belangrijk?

ChristenUnie-leider Bert van Beek wilde dan ook graag weten van de andere fracties welke punten zij belangrijk vinden voor de komende vier jaar.
Voor de grootste partij van Stadskanaal is het helder: een stabiel college met sterke bestuurders die gaat voor financiële stabiliteit en dus met het CDA.
Het CDA laat ook haar kaarten voor de borst: het kan formeren met de SP of de PvdA, maar ook winnaar VVD (van een naar twee zetels) is een optie voor het CDA.

PvdA op de vlakte

De PvdA houdt zich een beetje op de vlakte. 'Het is zo langzamerhand al een gewoonte dat we zetels verliezen' , concludeerde Egbert Hofstra met zelfspot.
'Wij staan dan ook niet vooraan, maar willen wel onze verantwoordelijkheid nemen, mocht dat nodig zijn.' 

GemeenteBelangen: breed draagvlak

GemeenteBelangen-voorman Erik Bieze sprak zich al meer uit.
Een college met een 'breed draagvlak onder de Stadskanaalsters', heeft zijn voorkeur. 'Met de VVD en de SP of de PvdA als vierde partij.' 

'We willen openheid'

Met andere woorden, de partijen zijn niet veel wijzer geworden. Volgens CU-voorman Van Beek heeft een avond als deze wel zin.
'We willen toch de openheid betrachten voor onze kiezers. Die willen we de kans geven dit te volgen.' 

Kiezer niet te vinden

Die kiezer liet zich alleen niet zien. Los van partijaanhang waren er welgeteld nul partijloze Knoalsters in het gemeentehuis te vinden.