Geen sloop en nieuwbouw voor 64 huurwoningen Opwierde-Zuid

De 64 huurwoningen in de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam die versterkt moeten worden, gaan niet tegen de vlakte. 'Sloop en nieuwbouw is echt geen optie', zegt Gerke Brouwer, directeur van Woongroep Marenland.
De huurders zijn niet tevreden over het oorspronkelijke plan van Marenland, de NAM en het CVW om de woningen te versterken en te verduurzamen. Zij gaven eerder aan alleen heil te zien in sloop en nieuwbouw.

'Onverantwoord om te stoppen'

Marenland zegt dat een meerderheid van de huurders akkoord is gegaan met de versterking die nu in gang is gezet. De 64 huurders krijgen niet de door hen gewenste sloop.
'Materialen en mensen staan bij de aannemer klaar voor uitvoering', zegt Brouwer. 'Bovendien zijn we contractuele afspraken aangegaan. Daardoor is het niet verantwoord om te stoppen.'

Modelwoning

De woongroep komt wél met een aangepast plan. Hierin zijn ook vernieuwingen aan de binnenkant van de woningen meegenomen. Voor 1 mei wordt een modelwoning gebouwd om de huurdersvereniging en projectcommissie alsnog over de streep te trekken.