FC Groningen met Absalem voor geschorste Warmerdam tegen Heerenveen

FC Groningen komt zondagmiddag met een op één plek gewijzigd elftal aan de aftrap in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De geschorste Django Warmerdam wordt vervangen door Amir Absalem.
Groningen werkte vrijdag met een volledig fitte selectie toe naar de Derby van het Noorden. Ludovit Reis ontbreekt zondag vanwege privéomstandigheden.

Heerenveen won, Groningen verloor

Heerenveen won afgelopen weekend met 2-1 op bezoek bij Heracles Almelo. Groningen verloor op eigen veld met dezelfde cijfers van Ajax, ondanks goed spel.
De FC staat veertiende op de ranglijst, met een voorsprong van zes punten op de onzekere zestiende plek, die nacompetitie om lijfsbehoud betekent. Heerenveen staat achtste en is nog volop in de race voor de play-offs om Europees voetbal.

Gehavend Heerenveen

De Friezen moeten het de rest van de competitie doen zonder twee belangrijke spelers. Real Madrid-huurling Martin Ødegaard en Stijn Schaars staan de rest van het seizoen aan de kant. De Noor Ødegaard brak een middenvoetsbeentje, oud-international Schaars zijn kuit- en scheenbeen.

De 24ste keer

Het wordt de 24ste keer dat de wedstrijd SC Heerenveen-FC Groningen in de Eredivisie op het programma staat. Groningen won vier keer op Friese bodem, drie keer werd het gelijk. De overige zestien ontmoetingen eindigden in winst voor de thuisclub.
Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 0-0, het seizoen daarvoor won Groningen met 1-2. Oussama Idrissi en Albert Rusnak, intussen beiden vertrokken, scoorden de goals namens de FC.

Opstelling

De vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem; Doan, Bacuna, Van de Looi, Hrustic; Mahi en Van Weert.

FC Groningen Live

Zondagmiddag begint FC Groningen Live op Radio Noord om 14:00 uur. Presentator Niiwino Geertsema verzorgt de voorbeschouwing op de wedstrijd samen met analist Wim Masker. Vanuit het stadion doet Elwin Baas verslag.
De wedstrijd startt om 14:30 uur. SC Heerenveen-FC Groningen is ook te volgen via het liveblog op onze site en app.