WK wielrennen 2020 weer stapje dichterbij

Het WK wielrennen dat mogelijk in 2020 in Groningen en Drenthe wordt verreden is vrijdagmiddag op de Topevenementenkalender geplaatst. Jaarlijks komen gemiddeld drie evenementen in ons land daarvoor in aanmerking.

'Ik ben hier heel blij mee', zegt woordvoerder Renate Groenewold tegen RTV Drenthe. 'Het betekent dat we goed ons huiswerk hebben gedaan en dat we verder kunnen.'

Subsidieaanvraag

Door de plaatsing op de Topevenementenkalender kan de organisatie van het evenement - de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands - nu officieel een subsidieaanvraag van 2,5 miljoen euro indienen. Daarvan is 2 miljoen bedoeld voor het evenement zelf en 500.000 euro voor de side-events.

Volgens de directeuren van netwerkorganisatie Kracht van Sportevenementen voldoet het WK aan de eisen die de Topevenementenkalender stelt.

Commissie

In de netwerkorganisatie zijn grote steden vertegenwoordigd, provincies, het ministerie van VWS en mensen uit de sportwereld. Een onafhankelijke commissie heeft gekeken of het WK wielrennen aan de eisen voldoet.

De commissie beoordeelde onder meer de financiële haalbaarheid, de mogelijke exposure, de mogelijke economische spin-off (zoals handelsmissies) en ook de kans op sportief succes.

Lees ook:

- Groningen en Drenthe maken serieus werk van WK wielrennen in 2020
- Internationale wielerbond: 'Besluit over toekenning WK 2020 valt in juni'
- Venetië ontkent afhaken voor WK wielrennen
- Hoe realistisch is de komst van het WK wielrennen naar het noorden?
- Mollema dagdroomt over WK: 'Starten op de Grote Markt lijkt me heel speciaal'
- WK wielrennen 2020 mogelijk in Groningen en Drenthe (update)

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws