GHHC vergeet kansen te benutten en verliest cruciaal duel

Noor Hakker probeert de verdediging van Bloemendaal te doorbreken
Noor Hakker probeert de verdediging van Bloemendaal te doorbreken © Jacob Gunter/GHHC
GHHC heeft nog twee wedstrijden om directe degradatie te ontlopen uit de hoofdklasse. Zondag ging de confrontatie tegen Bloemendaal met 1-0 verloren.
De Groningse vrouwen kregen kans op kans, maar kwamen de vroege tegentreffer niet meer te boven.

Enige goal

Al in de tweede minuut maakte Myrthe van Kesteren het enige doelpunt van de middag. De gasten kenden een slechte openingsfase want vlak daarna kregen ze ook een strafbal tegen. Keepster Jantien Gunter wist deze te stoppen.

Regie in handen

Na deze eerste vijf minuten nam GHHC de regie volledig over. De ploeg van coach Marc Materek kreeg vele mogelijkheden, vooral via strafcorners. De Groningse vrouwen kregen zeven mogelijkheden om op deze manier te scoren, geen enkele van deze kansen ging erin.

Gemiste strafbal

In de tweede helft miste Joren Werumeus Buning tot overmaat van ramp ook nog een strafbal. Bloemendaal probeerde het spel van GHHC met veel overtredingen te ontregelen en beperkte zich tot verdedigen. De gasten slaagden er niet in om deze muur te slechten.

Somber

Met nog twee duels op het programma ziet het er somber uit voor GHHC, dat hekkensluiter is met vijf punten uit twintig duels. Nijmegen heeft ook vijf punten, maar kan een beter doelsaldo overleggen. De nummer laatst degradeert rechtstreeks.

Programma

GHHC speelt nog thuis tegen SCHC, dat nog niet zeker is van de play-offs, en uit tegen Kampong. Nijmegen neemt het op tegen Hurley en eindigt tegen Huizen.