Taakstraf en flinke proeftijd voor kinderlokker met 'geraffineerde werkwijze'

© Jos Schuurman/FPS
De rechtbank heeft een 40-jarige man uit Stadskanaal voor online kinderlokken, het zogeheten grooming, veroordeeld tot 121 dagen cel, waarvan 120 dagen voorwaardelijk. Ook moet de man een taakstraf van honderd uur uitvoeren.
Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden tegen de man geëist. 

Man doet zich voor als puber

De rechtbank vindt bewezen dat de man zich in de zomer van 2016 op 'zeer geraffineerde wijze' zijn belang boven dat van zeer jonge kinderen stelde. 
De Knoalster kreeg twee tienjarige meisjes zover om naaktfoto's van zichzelf te sturen. Hij deed zich daarbij online voor als vijftienjarige jongen en gebruikte daarvoor een foto van een half ontblote puber. 
De ouders van de meisjes grepen op tijd in, waarna de man werd aangehouden. Op zijn laptop werden de naaktfoto's van de slachtoffertjes vervolgens aangetroffen. Een mogelijk derde slachtoffer van de Knoalster groomer werd niet gevonden.  

Schadevergoeding

Naast zijn taakstraf moet hij één van de slachtoffers een schadevergoeding van zeshonderd euro betalen. Ook moet de man zich laten behandelen en mag hij geen contact opnemen met de slachtoffers. 
Tijdens een proeftijd van drie jaar moet de man chatsites links laten liggen, anders moet hij de ruim vier maanden cel die nu voorwaardelijk aan hem zijn opgelegd, alsnog uitzitten.