Donar houdt ondanks nederlaag zicht op Europese finale

Donar heeft woensdagavond de eerste halve finale van de Europe Cup met 82-72 verloren van Reyer Venezia. Een nederlaag met perspectief. Tijdens de return op donderdag 19 april in een uitverkocht MartiniPlaza moet een achterstand van tien punten omgebogen worden.

Prima prestatie

De Groningers leverden een prima prestatie op bezoek bij de regerend landskampioen van Italië, maar misten in de slotfase een aantal belangrijke vrije worpen. In de slotseconden stuiterde een driepunter van Arvin Slagter van de ring waarvan Venezia aan de andere kant profiteerde. Met de laatste score van de wedstrijd, een rake driepunter, bepaalde de thuisploeg de eindstand op 82-72.

Goed teambasketbal

Donar kwam moeizaam op gang in het eerste kwart en keek na de eerste tien minuten tegen een 28-21 achterstand aan. Met goed teambasketbal werd het verschil echter langzaam maar zeker gedicht. Onder aanvoering van de uitblinkende Bradford Burgess stonden de gasten bij rust zelfs met 42-43 voor.

Initiatief Venezia

De topploeg Venezia pakte na de rust het initiatief en bouwde aan een voorsprong die steeds rond de tien punten schommelde. Drago Pasalic stond op bij de Groningers en voorkwam dat het verschil groter werd. Sterker nog, de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd.

Driepunters

Met een geslaagde driepunter richting het einde van het laatste kwart bracht Pasalic het verschil terug tot zeven punten: 79-72. In de ultieme slotfase waren de Groningers nog heel dichtbij een hele kleine nederlaag. De driepunter van Slagter ketste echter van de ring en aan de andere kant maakte Haynes Marquez wel de laatste 3-puntsscore van de avond.

Topscorer

Drago Pasalic werd topscorer bij de Groningers met twintig punten, Bradford Burgess en Teddy Gipson waren allebei goed voor veertien punten. Er staat nog heel wat op het spel tijdens de return in MartiniPlaza.