Korrewegschutter blijft zwijgen voor de rechtbank

'Protest', klinkt het hard door de zittingszaal als de advocaat van Azim A. (21) zegt dat poging moord niet bewezen kan worden. De moeder van de student die vorig jaar oktober verlamd raakte bij een schietpartij aan de Korreweg in Groningen, is haar emoties even niet de baas.
Donderdag was de tweede dag van de rechtszaak tegen de 'Korrewegschutter' voor de rechtbank in Groningen. De zaak werd niet inhoudelijk behandeld omdat er op verzoek van de verdediging nog een aantal getuigen gehoord moet worden.

'Is er opzettelijk geschoten?'

'Is hier sprake van een poging moord, is er opzettelijk en al dan niet na kalm beraad geschoten? Ik denk het niet', aldus advocaat Guy Weski.
De opmerking raakt een gevoelige snaar bij de moeder van het slachtoffer. Ze denkt er duidelijk anders over. Ze kalmeert, als een medewerker van Slachtofferhulp een hand op haar schouder legt.

Beroep op zwijgrecht

De verdachte was donderdag bij de zitting aanwezig. Gekleed in een lichte spijkerbroek en een zwart trainingsjack met een groot doodshoofd op de achterkant. 'Op dit moment beroep ik mij op m'n zwijgrecht', is het enige wat Azim A. loslaat.

Persoonlijkheidsonderzoek

Zijn advocaat sluit niet uit dat hij op termijn wel zijn kant van het verhaal zal vertellen. Azim A. wordt op 18 april in het Pieter Baan Centrum verwacht voor persoonlijkheidsonderzoek.
Het slachtoffer zit sinds de schietpartij in een rolstoel. Hij was niet bij de zitting aanwezig. 'Lichamelijk gaat het beter, maar psychisch heb ik het moeilijk', zo liet hij eerder weten.

In juli hervat

De rechtszaak tegen de 'Korrewegschutter' wordt 6 juli hervat. De inhoudelijke behandeling is vermoedelijk eind september.