Celstraf geëist voor moordpoging op vriendin van ex

Celstraf geëist voor moordpoging op vriendin van ex.
Celstraf geëist voor moordpoging op vriendin van ex. © Flickr/Joe Gratz
Een vrouw (27) uit Delfzijl heeft donderdag twee jaar cel tegen zich horen eisen. Reden is een poging tot moord op de nieuwe vriendin van haar ex-vriend.
De officier van justitie vindt dat vijftien maanden van die straf voorwaardelijk moeten zijn.
Ook de 29-jarige vriend van de vrouw moet volgens de officier vanwege zijn betrokkenheid bestraft worden. Tegen hem werden dertig maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. De officier noemde de man een 'gevaar op de weg' en vindt ook dat zijn rijbewijs een half jaar moet worden ingenomen.

Sleutelbeenbreuk

De 27-jarige vrouw trof op 30 maart 2015, in het bijzijn van haar vriend, de nieuwe vriendin van haar ex-vriend op haar werk in Winschoten. Het stel wilde met haar praten, maar in de garage van het bedrijf liep het uit de hand.
Het slachtoffer werd naar eigen zeggen geduwd, geslagen en geschopt. De 29-jarige man zou haar met een knuppel op haar hoofd hebben geslagen, waarna ze een sleutelbeenbreuk, een wond op haar hoofd en striemen in haar nek opliep.

Klemgereden

Het stel zei dat er nagenoeg niets was gebeurd, maar de officier vond het verhaal van het slachtoffer geloofwaardiger, omdat dit overeenkwam met het letsel. Daarnaast zou het slachtoffer tijdens een autorit door de 29-jarige man op een rotonde zijn klemgereden. Dat wordt door het paar echter ontkend.

Niet kritisch

De advocaat vond dat het Openbaar Ministerie niet kritisch genoeg is geweest en de bewijslast van het slachtoffer bijeen heeft gesprokkeld om het verhaal kloppend te maken.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.