Kinderen te over: school heropend en uitgebreid

Gereformeerde basisschool De Brug in Zuidhorn groeit uit haar jasje.
Gereformeerde basisschool De Brug in Zuidhorn groeit uit haar jasje. © Google Streetview
De gemeenteraad van Zuidhorn heeft maandag ingestemd met de uitbreiding van de gereformeerde basisschool De Brug in Zuidhorn en de heropening van schoolgebouw Het Anker, eveneens in Zuidhorn.
De heropening van het schoolgebouw is bedoeld voor de tijdelijke huisvesting van leerlingen van De Brug en brede school De Noordster.

Groei opvangen

De Brug heeft op dit moment zo'n 230 leerlingen en groeit naar verwachting naar bijna driehonderd leerlingen in 2031. Om de groei te kunnen opvangen zijn er drie nieuwe lokalen nodig.
Ook brede school De Noordster in Zuidhorn heeft te maken met een flinke stijging van het aantal leerlingen. De brede school biedt onderdak aan openbare basisschool De Borgh en christelijke basisschool Het Anker. Het gebouw werd geopend in september 2015.

Jonge gezinnen oorzaak

De stijging van het aantal leerlingen bij beide scholen in Zuidhorn wordt grotendeels veroorzaakt door de groei van de nieuwbouwwijk De Oostergast. Daar wonen veel jonge gezinnen met kinderen. De brede school staat in die nieuwbouwwijk.
Voor De Brug komt daar nog bij dat de gereformeerde basisscholen in Aduard en Enumatil de deuren hebben gesloten. Veel leerlingen van die scholen gaan nu naar De Brug in Zuidhorn.
Voor de uitbreiding van beide scholen is 684.000 euro nodig.