Midden-Groningen opgelucht: eindelijk witte rook rondom hoofdpijndossier De Vosholen

De bouw van het nieuwe kindcentrum De Vosholen in Hoogezand moet rond de zomervakantie van 2019 zijn afgerond. Maandagmiddag heeft de gemeente Midden-Groningen contracten afgesloten.

Voordat de bouw kan beginnen is er nog één hobbel op de weg: het afbreken van het nog niet afgebouwde kindcentrum dat er nu staat. Het kindcentrum is al jaren een hoofdpijndossier voor de gemeente.

Jarenlange problemen

In 2013 werd gestart met de bouw van het centrum. Het moest twee basisscholen huisvesten, een buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal, maar de bouw kreeg jarenlang tegenslagen te verduren. 

Alle seinen staan nu op groen
Erik Drenth - Wethouder Midden-Groningen

Zo moesten de plannen worden aangepast om het pand bevingsbestendig te maken. Vervolgens ging de bouwer failliet en moest de gemeente op zoek naar een nieuwe aannemer. En toen die gevonden was, bleken er fouten in de constructieberekeningen te zijn gemaakt.

Opgelucht

Wethouder Erik Drenth is dan ook opgelucht. 'Het heeft echt heel lang geduurd. Nu kan ik gelukkig zeggen dat er een mooi, maar vooral bevingsbestendig kindcentrum in De Vosholen zal komen. Alle seinen staan nu op groen.'

Kosten onder controle

Volgens de gemeente zijn de financiën, ondanks de vertraging, onder controle. 'We blijven binnen het budget werken dat we hebben gekregen', zegt gemeentewoordvoerder Joost Koedam. Ondertussen worden de plannen ook nog een beetje aangepast. Het kindcentrum moet honderd kinderen kunnen huisvesten. 

'Het duurt nog wel even'

'Zoveel mogelijk materiaal dat er nu staat, wordt hergebruikt', vervolgt Koedam. 'Maar eerst moet de bouwplaats weer klaar worden gemaakt. Het duurt nog wel even totdat het grote bouwmaterieel er is. De komende tijd zijn er af en toe mannetjes aan het werk om alles voor te bereiden.'

Lees ook:

Tien jaar les in een noodgebouw; voor ouders is de maat vol
Tegenslag op tegenslag: bouw kindcentrum Hoogezand opnieuw vertraagd
Hoogezand-Sappemeer claimt bijna 3 miljoen bij NAM voor kindcentrum 

Meer over dit onderwerp:
HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws