Delfzijl kijkt naar tijdelijke oplossing voor vertraagd gezondheidscentrum

De gemeente Delfzijl onderzoekt de mogelijkheden voor een tijdelijk onderkomen voor het nieuwe gezondheidscentrum aan het Molenbergplein. Het centrum komt in het oude postkantoor, maar het project kampt met vertraging.

De opening stond gepland voor 1 juli, maar de verbouwing is mogelijk pas na de bouwvak klaar, meldde het Dagblad van het Noorden eerder deze dinsdag.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat gekeken wordt naar een tijdelijke oplossing. Hiervoor is de gemeente in gesprek met de betrokken partijen, waaronder initiatiefnemer Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN).

Bouw trekt aan

De planning van het ruim twee miljoen euro kostende project komt in gevaar, doordat bouwmaterialen niet op tijd geleverd kunnen worden vanwege de aantrekkende bouw. SEDN kijkt nu samen met de aannemer welke klussen sneller gedaan kunnen worden, om wat tijd in te lopen.

Het gezondheidscentrum vult de leegte die het Delfzicht ziekenhuis straks achterlaat. Op 30 juni verhuist het ziekenhuis naar het nieuwe onderkomen in Scheemda.

Specialisten naar Delfzijl

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) huurt ruimte in het gezondheidscentrum, waar mensen terechtkunnen voor vervolggesprekken met specialisten. Een woordvoerder van het OZG laat weten op korte termijn bekend te maken om welke disciplines het gaat.

In de periode tussen de verhuizing van het Delfzicht ziekenhuis en de opening van het gezondheidscentrum, zijn patiënten aangewezen op de nieuwe locatie in Scheemda, laat het OZG weten.

Volgens de gemeente Delfzijl gaan de eerder aangekondigde parkeermaatregelen, waaronder de aanleg van dertig parkeerplaatsen aan de Damsterkade, gewoon volgens planning door.

Lees ook:

- Bouw gezondheidscentrum Delfzijl gaat van start
- Ommelander Ziekenhuis verhuist eind juni
- Gemeente Delfzijl steekt ton in gezondheidscentrum

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws