Informateur adviseert een coalitie van ChristenUnie-CDA-SP-VVD in Stadskanaal

Een archieffoto van het gemeentehuis in Stadskanaal
Een archieffoto van het gemeentehuis in Stadskanaal © RTV Noord
Bert Nederveen heeft zijn werkzaamheden als informateur in de gemeente Stadskanaal afgerond en in een openbare bijeenkomst verslag gedaan van zijn bevindingen.
Hij adviseert, na twee weken van gesprekken met alle fracties, om een coalitie van ChristenUnie, CDA, SP en VVD te vormen.

Recht aan verkiezingsuitslag

Volgens Nederveen wordt met deelname van deze partijen voldaan aan de wens van een 'breed' en 'stevig' college. Ook wordt volgens hem recht gedaan aan de verkiezingsuitslag.
Als deze partijen de onderhandelingen succesvol afronden, dan worden Johan Hamster (ChristenUnie), Goziena Brongers (CDA), Machteld Luijken (SP) en Goedhart Borgesius (VVD) de wethouders.
Volgens de gemeente houdt het college een omvang van 3,4 fte. Dit is dezelfde omvang als tijdens de vorige collegeperiode.

Stokje overgedragen

Nederveen draagt het stokje over aan Johan Hamster, die als formateur de komende weken een bestuursakkoord zal proberen op te stellen met de beoogde coalitiepartijen.
De basis voor dat akkoord zal het in november vastgestelde Koersdocument 'Stadskanaal Koersvast' zijn. Hamster hoopt deze werkzaamheden binnen een maand af te ronden.