Steekpartij na aanrijding: vier jaar cel geëist

© Erik Forsberg/Flickr CC
Een 33-jarige man uit Groningen moet mogelijk vier jaar de cel in na een verkeersruzie. De man heeft zich volgens het OM in november vorig jaar schuldig gemaakt aan poging tot doodslag.
Van de straf moet een half jaar voorwaardelijk zijn.

Zwaaien met mes

De Stadjer fungeerde regelmatig als chauffeur en had een woning aan de Paulus Potterlaan in Groningen bezocht. Omdat daar drugspraktijken gaande zouden zijn, reed hij weg. Ter hoogte van de Oranjesingel werd hij naar eigen zeggen van de weg gedrukt door een andere auto.
Nadat beide bestuurders uitstapten, greep de verdachte zijn mes en zwaaide daarmee in het gezicht van het slachtoffer. Die werd met diverse snijwonden en hevig bloedend naar het ziekenhuis vervoerd. 

Noodweer

Volgens de verdachte handelde hij uit noodweer. Hij dacht dat de bestuurder van de auto hem iets wilde aandoen. Daarop zwaaide hij 'met zijn ogen dicht' in het rond.
'Ik wist niet wat ik precies raakte, ik voelde me gewoon bedreigd.'

Veel vragen

De verdachte heeft een verleden met cocaïne en daarnaast een strafblad vol geweldsdelicten. Zijn verklaring over het incident roept volgens het OM veel vragen op.
'Hij heeft zomaar uit het niets ingestoken op een voor hem onbekende man, op een onbekende plek, nadat hij bij een onbekend huis stond met achterin de auto voor hem onbekende mannen. Niets weten we, want hij laat niets los.'

Vol strafblad


Het slachtoffer hield aan het incident blijvende littekens over in zijn gezicht. Hij eist een schadevergoeding van 17.000 euro.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.