Van Dijk met Liverpool op koers voor Champions League-finale

Virgil van Dijk viert de overwinning met trainer Jürgen Klopp
Virgil van Dijk viert de overwinning met trainer Jürgen Klopp © ANP
Virgil van Dijk heeft zich met zijn club Liverpool een goede uitgangspositie verschaft om de Champions League-finale te bereiken. In de eerste halve finale op Anfield werd AS Roma met 5-2 verslagen.
Het leek lange tijd nog mooier te worden voor de Engelsen die een 5-0 voorsprong namen. In de slotfase knokte Roma zich toch nog terug door twee keer te scoren. De Romeinse doelpunten kwamen op naam van Dzeko en Perotti die een strafschop benutte.

Volledige wedstrijd

De oud-speler van FC Groningen speelde de volledige wedstrijd en leidde de Engelse verdediging. De thuisploeg gaf lange tijd nauwelijks kansen weg en kende in de Egyptenaar Mohamed Salah de absolute uitblinker van de avond met twee goals en twee assists.

Van Dijk baalt toch

Na afloop baalde Van Dijk van de tegentreffers in de slotfase. 'Die waren niet nodig geweest. Daarom overheerst nu toch een beetje een gevoel van teleurstelling,' aldus de centrale verdediger.

Mooie avond

Desondanks sprak de international van Oranje van een mooie avond. ,,De atmosfeer op Anfield en de aanwezigheid van Mohamed Salah geven ons toch wat extra's. Ik heb al vaker gezegd dat we met Salah één van de beste aanvallers van de wereld in huis hebben. Ongelooflijk wat hij ook vanavond weer liet zien.'

5-2 genoeg?

5-2, het moet genoeg zijn. Van Dijk: 'Op zich is het natuurlijk een zeer mooie uitslag. We hebben een goede uitgangspositie voor de tweede wedstrijd in Italië. Maar dat het nog zwaar gaat worden is ook zeker.'

Return

De return staat gepland voor woensdag 2 mei in Rome. De andere halve finale gaat tussen het Bayern München van Arjen Robben en Real Madrid. De heenwedstrijd is woensdagavond in München.