Robben valt snel uit bij verliezend Bayern München

Robben gaat geblesseerd van het veld
Robben gaat geblesseerd van het veld © ANP
Voor Arjen Robben duurde de halve finale van Bayern München tegen Real Madrid nog geen vijf minuten. De aanvaller uit Bedum moest zich al snel laten vervangen, met op het eerste gezicht een blessure aan een bovenbeen.
Robben leek het nog even te willen proberen, maar de medische staf van Bayern München gebaarde dat trainer Jupp Heynckes de aanvaller moest wisselen. Thiago kwam in de achtste minuut als invaller in het veld.

Winst voor Real

De wedstrijd ging uiteindelijk verloren voor Bayern, want Real Madrid won met 2-1.

Optimisme over herstel

Trainer Heynckes is optimistisch over het herstel van Robben. 'Zijn blessure ziet er niet zo heel slecht uit.'
Onderzoek moet uitwijzen of hij komende dinsdag weer in actie kan komen als Bayern op bezoek gaat bij Real. De ongelukkige aanvaller maakte na de wedstrijd weinig tijd vrij voor de media. 'Het is afwachten', was het enige wat de aanvaller kwijt wilde.

Op één na snelste wissel

Slechts een keer eerder in een halve finale van een Champions League moest een speler zich nog sneller dan Robben laten vervangen. Filippo Inzaghi ging in 1998 binnen vijf minuten naar de kant tijdens een duel van zijn Juventus met AS Monaco. Robben stond aan de aftrap voor zijn 79ste duel in de Champions League. Hij haalde voor de 36ste keer het laatste fluitsignaal niet.