Ongeslagen Helpman is eerste kampioen van de provincie

Helpman is de eerste kampioen in het amateurvoetbal in de provincie Groningen. De ploeg promoveert naar de tweede klasse.
Er werd dit seizoen niet verloren in de derde klasse A zondag. De kampioenswedstrijd werd met 5-2 gewonnen van Nieuw-Roden. Het was de zestiende overwinning op rij. 

Geen kampioenenmaker

Voor trainer René Wollerich was de titel speciaal. Hij werd voor het eerst in achttien jaar kampioen. 'Dan reken ik de jaren als assistent-trainer bij Appingedam even niet mee. Dan moet ik even tellen, maar dit is mijn eerste. Ik ben geen kampioenenmaker, dat doen de jongens zelf. Ik heb er een mooi team van gemaakt', vertelt hij, terwijl hij geniet van het feestje van de spelers op het veld. 

Spandoek

Het kampioensfeest wordt over anderhalve week nog een keer dunnetjes over gedaan. Voor Wollerich is het misschien dit weekend alweer feest. Zijn buurman is Lycurgus-coach Arjan Taaij, die met volleyballers zondag landskampioen kan worden.
'Twee mannen die naast elkaar wonen worden kampioen. Het is geen strijd geweest tussen ons beiden, maar ik ga het er nog wel even inwrijven bij hem dat ik een paar dagen eerder kampioen ben. Er komt na zondag in elk geval een groot spandoek in de tuin', voorspelt hij.

Eerste keer sinds 1991

Helpman was voor de laatste keer kampioen in 1991. Daarna promoveerde de club nog wel vijf keer via de nacompetitie. Voor alle spelers is het dan ook de eerste titel. Topscorer Danny Dijkstra, met 39 goals, is bescheiden over zijn rol.
'Ik schiet ze er wel in, maar ik liep niet iedereen voorbij', benadrukt hij het teamspel van Helpman. 'We hadden met elkaar afgesproken om vanavond kampioen te worden. Anders was het een anticlimax geworden. Dat wilden we niet.'