Delfzijl krijgt eerst tijdelijk gezondheidscentrum

© Martin Drent/RTV Noord
In Delfzijl komt waarschijnlijk eerst een tijdelijk gezondheidscentrum, voordat de locatie aan het Molenbergplein opengaat. Dat liet wethouder Meindert Joostens de raad donderdagavond weten.
De gemeente is met Stichting Eerstelijns Diagnostiek en het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) dichtbij een akkoord over een tijdelijke oplossing.

Leegte opvullen

Het Delfzicht Ziekenhuis verhuist eind juni naar de nieuwbouwlocatie in Scheemda. Om de leegte op te vullen die het ziekenhuis achterlaat, krijgt Delfzijl een gezondheidscentrum in het oude postkantoor aan het Molenbergplein.
De verbouwing van het pand loopt maanden vertraging op door een tekort aan bouwmaterialen. Naar verwachting is het centrum pas in september klaar.

Spreekuur

De partijen hebben nu afgesproken dat de specialisten die eerst naar het gezondheidscentrum zouden gaan, nu op een tijdelijke plek spreekuur kunnen houden zodat Delfzijlsters niet naar Scheemda hoeven te reizen.
De huisartsen die ook in het gezondheidscentrum zouden komen ( Delfzijl Noord en Poseidon) verhuizen pas als het definitieve gezondheidscentrum klaar is.

Volgende week handtekeningen

Waar de tijdelijke locatie komt, is nog niet bekend. Begin volgende week hoopt wethouder Meindert Joostens de handtekeningen te kunnen zetten.