Van Nieff op de bank in zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Groningen

Voor Van Nieff is het duel tegen Excelsior zijn laatste voor het thuispubliek. Hij start als wissel.
Voor Van Nieff is het duel tegen Excelsior zijn laatste voor het thuispubliek. Hij start als wissel. © JK Beeld
FC Groningen speelt zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In het Noordlease Stadion is Excelsior de tegenstander.
Het is de laatste thuiswedstrijd van Yoëll van Nieff en Kasper Larsen. Zij nemen na het duel afscheid van FC Groningen.

Twee wijzigingen in de basis

Trainer Ernest Faber kan dit seizoen geen beroep meer doen op Django Warmerdam (knieblessure) en Mimoun Mahi (kuitblessure).
Faber voert zondag twee wijzigingen door ten opzichte van de vorige wedstrijd: Amir Absalem vervangt Warmerdam en Samir Memisevic speelt in plaats van Kasper Larsen. 

Zeefuik blijft?

Verdediger Deyovaisio Zeefuik wordt sinds de winterstop gehuurd van Ajax. De rechtsback laat vrijdag weten inmiddels een aanbieding van FC Groningen te hebben ontvangen. Zeefuik wil ook na de zomer graag in Groningen voetballen en heeft de intentie om eruit te komen met de FC.
Eerder deze week werd al bekend dat Ritsu Doan definitief in Groningen blijft. De Japanner speelde dit seizoen op huurbasis in Groningen en groeide al snel uit tot publiekslieveling. Ook Ludovit Reis (17) en Tom van de Looi (18) tekenden bij. Zij hebben een verbeterd contract gekregen tot medio 2021.

FC Groningen live

Zondagmiddag begint FC Groningen Live op Radio Noord om 14:00 uur. Presentator Oetse Eilander verzorgt de voorbeschouwing op de wedstrijd samen met analist Barend Beltman. Vanuit het stadion doet Elwin Baas verslag.
De wedstrijd begint om 14.30 uur. FC Groningen - Excelsior is ook te volgen via het liveblog op onze website en app.

De opstelling

De vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem; Van de Looi, Bacuna; Doan, Drost, Hrustic; Van Weert.