FC Groningen geeft Excelsior een oorwassing: 4-0

FC Groningen heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met grote cijfers gewonnen. Excelsior werd met 4-0 verslagen. Tom van Weert scoorde twee keer. De overige goals kwamen op naam van Memisevic en Doan.

Twee assists van Nieff

Invaller Yoëll van Nieff, die afscheid nam van het thuispubliek, was belangrijk voor de ploeg met twee assists. Excelsior bakte er zeer weinig van. In de beginfase ging het nog gelijk op, maar de eerste treffer na 42 minuten brak de ban.

Goal Van Weert

Van Weert kon de bal inschieten na een mooie solo van Bacuna. In de blessuretijd van de eerste helft werd het nog mooier voor de thuisploeg. Hrustic slingerde de bal met veel gevoel uit een vrije trap voor het doel, Memisevic kopte schitterend in en liet doelman Kristinsson kansloos.

Blunder Kristinsson

Excelsior begon slap aan de tweede helft en kon geen moment aanspraak meer maken op de aansluitingstreffer. Toen Doan twintig minuten voor tijd de 3-0 kon maken, na een enorme blunder van Kristinsson die mistastte bij een eenvoudige voorzet, was het hek van de dam.

Tweede treffer Van Weert

Twee minuten later maakte Van Weert zijn tweede treffer van de middag. Hierna kreeg Groningen nog kansen op meer, maar de verdediging van de gasten voorkwam met hangen en wurgen verdere tegentreffers. Na afloop werd er afscheid genomen van Yoëll van Nieff, Kasper Larsen en de trainers Ernest Faber en Marcel Groninger.

Slotstuk tegen PSV

Voor Groningen stond er niets meer op het spel, Excelsior kan na de nederlaag de play-offs om Europees voetbal definitief vergeten. De groen-witten besluiten het seizoen volgende week zondag met de uitwedstrijd tegen landskampioen PSV.

Stand

FC Groningen heeft 37 punten uit 33 wedstrijden en staat op de twaalfde plaats in de eredvisie. Het gat met Heracles Almelo is twee punten.