De kantoorbus rijdt wél, maar druk is het nog niet

© RTV Drenthe
Het streekvervoer staakt, maar één bus reed wel vandaag wel en ook nog voor het eerst: de kantoorbus. In de bus zaten vanochtend toch slechts twee passagiers.
De kantoorbus rijdt vanaf maandag tussen Assen en Groningen en is bedoeld voor mensen die in Assen of Groningen werken en in de bus meteen aan de slag kunnen.

Twee passagiers

Een van de twee passagiers is Arthur Pols uit Zuidwolde. 'Ik ben met de auto naar Assen gereden. Ik ga vandaag met de kantoorbus als experiment. Het lijkt me een stuk makkelijker, relaxter. Het laatste stukje naar Groningen is er altijd file en nu niet', vertelt de medewerker van DUO aan RTV Drenthe.
Pols doelt erop dat de kantoorbus bij file, net als een lijnbus, gebruik kan maken van de vluchtstrook.

Meivakantie

De Zuidwoldiger verwacht dat de problemen met de auto alleen maar groter worden in de stad, nu ze daar begonnen zijn met de werkzaamheden van de zuidelijke ringweg.
Dat er tijdens de eerste officiële rit vanochtend, naast journalisten, maar twee passagiers waren, zegt volgens Pols niet zoveel. 'Het is meivakantie, daardoor is het rustig. Ze zitten natuurlijk ook in de opstartfase.'