Opnieuw incident bij studentenvereniging Vindicat

© Jos Schuurman / FPS
Bij Vindicat is eind vorig jaar een lid door twee andere leden mishandeld, zonder dat dit is gemeld aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
Het incident vond plaats in december tijdens de Kermesse d'Hiver, schrijft de krant. Tijdens dit jaarlijkse driedaagse feest werd het slachtoffer toegetakeld. Het slachtoffer heeft bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan.

Geschorst

De verdachten (beiden 22 jaar) moeten in juli voor de rechter verschijnen. Ze zijn door het bestuur van Vindicat geschorst.

Gedragscode

Na soortgelijke incidenten in het verleden bij Vindicat dreigden zowel de Rijksuniversiteit als de Hanzehogeschool de banden met de Groningse studentenvereniging verbreken. Vindicat beloofde beterschap.
Volgens afspraken, die zijn vastgelegd in een gedragscode, horen incidenten voortaan direct te worden gemeld aan beide onderwijsinstellingen.

Sancties

Dat is volgens DvhN niet gebeurd. Een woordvoerder zegt tegen de krant dat de universiteit en de hogeschool zich zullen beraden op sancties.