Drugsonderzoek: politie doet invallen in vijf woningen

Een voorbeeld van een drugslab (archief)
Een voorbeeld van een drugslab (archief) © René van Hoof/Omroep Brabant
De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in vijf woningen in Groningen, Assen, Roden en Beilen. Twee mensen zijn aangehouden, een 35-jarige Assenaar en een 28-jarige man uit Roden.
De politie deed de invallen vanwege een onderzoek naar het produceren van synthetische drugs. Er werd onder andere gezocht naar grondstoffen voor het maken van synthetische drugs en ander bewijsmateriaal.

Drugslab in boerderij

Het onderzoek naar de drugs en de twee verdachten loopt al langer. Vorig jaar op 12 december werd in het Friese Suwâld een groot drugslab ontdekt in een stal naast een boerderij aan de Aldemiede. De 43-jarige bewoner van de boerderij werd toen aangehouden. 

Drugs in auto

Toen al had de politie ook de 28-jarige inwoner van Roden, en een 35-jarige inwoner van Assen op de korrel. Zo werden bij een verkeerscontrole in de auto van de verdachten grondstoffen voor het maken van drugs gevonden.
Ook kan de politie het tweetal linken aan het drugslab dat onlangs werd opgerold in Zuidlaarderveen.

Aanhoudingen

Dinsdagochtend besloot de politie de mannen op te pakken. De verdachten zitten vast voor verhoor. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
De bewoner van de boerderij zit sinds zijn aanhouding op 12 december nog steeds vast. Hij moest zich halverwege mei verantwoorden voor de rechtbank.