Vlucht van en naar Londen geannuleerd na botsing met vogel

Het vliegtuig van FlyBe
Het vliegtuig van FlyBe © Goos de Boer/RTV Noord (archief)
Een vlucht van FlyBe van Groningen Airport Eelde naar Londen is dinsdagmorgen geannuleerd. Dat is gebeurd nadat het toestel een vogel heeft geraakt bij het opstijgen vanaf Eelde.
Het vliegtuig is vervolgens wel doorgevlogen naar Londen. Daar is er uit voorzorg voor gekozen om het vliegtuig eerst te controleren en schoon te maken.

Uniek

Het gebeurt vaker dat vliegtuigen in Eelde in aanraking komen met vogels. 'Maar deze situatie was wel uniek', geeft havenmeester Onno De Jong toe.
Het ging in dit geval om een gans die in de motor terecht kwam.  'Een aanvaring met een vogel van deze grootte heb ik in de laatste vijftien jaar niet meegemaakt.'

Honderdduizendste passagier

De terugvlucht is gecanceld en daardoor ook de vlucht van 12.00 uur vanaf Eelde. De latere vluchten moeten wel gewoon op tijd vliegen.

Drie keer per dag

FlyBe vliegt sinds juni 2014 vanaf Eelde naar Londen Southend. Het is nu zelfs mogelijk drie keer per dag naar de Engelse hoofdstad te vliegen.
Dinsdag werd ook bekend dat op 17 mei de honderdduizendste passagier wordt verwacht die vanaf de Eelder luchthaven naar Londen vliegt.