Wethouder Gijsbertsen wil geen lijsttrekker meer worden

© RTV Noord
Groninger wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) wordt niet voor de derde achtereenvolgende keer lijsttrekker namens zijn partij.
In november wordt er gestemd voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Per 1 januari fuseert Groningen met Haren en Ten Boer.
'Ik vind het tijd worden dat er een ander gezicht komt namens GroenLinks. Ik stel me daarom niet voor de derde keer kandidaat. Ook wil ik niet terugkeren als raadslid.' Het is nog niet duidelijk wie er wel lijsttrekker wordt namens GroenLinks. 

Wethouder blijven

Voor de huidige wethouder lijkt er binnen de muren van het Stadhuis maar één functie die hij wil bekleden. Die van wethouder. 'Ik wil graag wethouder blijven. Het definitieve besluit heb ik daarover overigens nog niet genomen, dat komt later.' 

Europese ambities in ijskast

Gijsbertsen staat echter nog altijd op de derde positie van de kandidatenlijst van GroenLinks in Brussel. Zijn Europese ambities gaan echter ook de ijskast in. 'Ik stel mij volgend jaar ook niet beschikbaar voor de Europese lijst', laat hij weten. 
Op dit moment wordt het stadsbestuur van de stad gevormd door VVD, D66, PvdA en GroenLinks. De huidige wethouders Paul de Rook (D66) en Joost van Keulen (VVD) zijn namens hun partij wel lijstaanvoerder. PvdA heeft nog geen nieuwe lijsttrekker.