Lopend Vuur: Goed dat rietjes en wattenstaafjes verboden worden

Europa wil een verbod op plastic artikelen die slechts eenmalig gebruikt worden. Het gaat bijvoorbeeld om plastic wattenstaafjes, plastic bestek en borden en rietjes.
Europa neemt de maatregel om milieuvervuiling door plastic terug te dringen.

Plastic soep

In de oceanen is de 'plastic soep' inmiddels een groot probleem. Ook op andere plekken, zoals stranden en bermen, ligt veel wegwerpplastic. Plastic dat niet of slecht afbreekt - en er dus heel lang ligt.
De exacte plannen worden pas eind deze maand duidelijk, maar waarschijnlijk zal voor andere plastic zaken een ontmoedigingsbeleid gevoerd gaan worden. Zeker als er een alternatief voor handen is. Ook moet er een goede voorlichtingscampagne komen.
Wat is jouw mening hierover? Ons Lopend Vuur deze woensdag:

Praat mee!

Is het logisch dat rietjes en wattenstaafjes worden verbannen? Moet het plasticprobleem heel anders worden aangepakt? Is het allemaal maar aanstellerij? Praat mee op onze facebookpaginaof via 050 3188 288.

Zijn we boers en stug?

Klopt het beeld dat Groningers boers en stug zijn, zoals een auteur in de Quest stelt naar aanleiding van eigen onderzoekjes? Ja, zegt 32 procent - en ik ben er trots op. Ja, zegt 11 procent, maar ik ben er niet trots op. Maar het grootste deel van de 3146 stemmers - liefst 57 procent - zegt dat het beeld niet klopt.