Lycurgus lijkt lucht te klaren met statement na 'ballenknijp-incident'

Opwinding bij coach Taaij tijdens de finale
Opwinding bij coach Taaij tijdens de finale © JKBeeld
De lucht lijkt geklaard tussen landskampioen volleybal Abiant Lycurgus aan de ene kant, en verliezend finalist Seesing Personeel Orion en de volleybalbond aan de andere kant.
Laatstgenoemden waren niet te spreken over het ballenknijp-incident tijdens de finale.
Assistent-trainer Gerard Smit van Lycurgus greep tijdens de wedstrijd in een setwissel naar de edele delen van Orion-libero Rob Jorna. Maandag gaf hij dat toe op TV Noord.

Verontwaardiging

Hoewel de spelers en trainers er onderling geen probleem van maakten, waren het bestuur van Orion en de directie van volleybalbond Nevobo niet te spreken over het voorval en de manier waarop Smit dat op televisie bekende.
'Je blijft van elkaar af', aldus Orion. 'Geen reclame voor het volleybal', zei de Nevobo.

Statement

Vice-voorzitter Bert Eissens van Lycurgus heeft vrijdag met bondsdirecteur Guido Davio en Orion-voorzitter Wijnand Geerdink over het voorval gesproken. Daar is uit gekomen dat de Groningse club vrijdagavond een statement op de eigen website plaatst, waarin het nog nadrukkelijker afstand neemt van het incident dan het tot nu toe heeft gedaan.
'Aan iemand zitten, op welke manier dan ook, is onacceptabel en geeft een volstrekt verkeerd signaal af. Zeker als er op een lacherige en humorvolle manier op gereageerd wordt', schrijft Lycurgus in het statement.
De onafhankelijke Strafvervolgingscommissie van de Nevobo besluit uiteindelijk of het dossier hiermee gesloten is, laat Davio weten.