Voetballer Gruno slaat supporter knock-out

De politie bij het sportpark
De politie bij het sportpark © RTV Noord
Een speler van een B-elftal van Gruno heeft zaterdag rond het middaguur een supporter van VV Helpman knock-out geslagen.

Spanningen

De teams van beide Groningse clubs speelden tegen elkaar op het veld van VV Helpman op de Esserberg in Haren. Volgens getuigen liepen de spanningen tijdens de wedstrijd hoog op, mede doordat een speler van Gruno met rood naar de kleedkamer gestuurd werd. 
Secretaris John Top van VV Helpman: 'Die speler kreeg na een overtreding voor de tweede keer geel en ging toen helemaal in het rood.' 

Opstootje

Hierna ontstond een opstootje op het veld.
Top: 'Toen kwamen er mensen van Gruno binnen de lijnen die daar helemaal niet thuis hoorden. Het was chaos, er gebeurde van alles.'
Een vader van een van de spelers van VV Helpman die de zaak probeerde te sussen kreeg vervolgens een klap van een speler van Gruno, waarna hij tegen de vlakte ging. 

Aangifte nog niet uitgesloten

Hierna werd de hulp van de politie en een ambulance ingeroepen. Het slachtoffer kwam na korte tijd weer bij bewustzijn. De politie heeft met mensen van beide teams gesproken.
De supporter die tegen de vlakte is geslagen, laat weten dat hij niet uitsluit dat hij aangifte wil doen. Hij wil eerst in gesprek gaan met de desbetreffende speler, want 'anders heeft hij een strafblad en dat wil je ook niet'.
Na het incident is de wedstrijd bij een stand van 4-0 voor Helpman gestaakt. 

Kwestie hoog opgenomen

Voorzitter jeugd van Gruno Dave de Boer schrijft: 'op dit moment kunnen wij niet inhoudelijk op deze zaak ingaan totdat wij dit besproken hebben met de technische staf en spelers van het desbetreffende elftal. Wij betreuren elke vorm van geweld en distantiëren ons hier van. Wij nemen deze kwestie zeer hoog op.'