Rondje Groningen: Studentenstreken

Met een projector je buren lastig vallen...
Met een projector je buren lastig vallen... © Sikkom050
Een Rondje Groningen vol studentenleven vandaag. Zo hebben we prachtige studentenkamers, grapjes met projectoren en... studenten die graag het water in fietsen.
Dit is Rondje Groningen, de weekdagelijkse rubriek waarin we de meest opvallende berichten uit onze provincie op rij zeten.

1) Groningen is koploper

Fun fact over het boerenbestaan in onze provincie: Groningen heeft de meeste percelen van 10 hectare en groter. (Das ongeveer 10-15 volwassen voetbalvelden... en dus groter.)

2) Groningen hoort bij de slechtste

Voetbal.com zet de clubs met de meeste slecht presterende spelers afgelopen seizoen op een rij. FC Groningen heeft er ook zo één. Wie? Hint: het rijmt op Ome Loeks Z'n Peerd.

3) Toch maar platgooien?

De NAM en TNO gaan onderzoek doen naar de opslag van en het kunnen beroepen op energie doormiddel van stikstof in gasvelden. Het bericht zet Twitteraars op scherp.

4) Atypische studentenkamer

Interiorjunkie.nl werpt een blik op de zorgvuldig gestileerde studentenkamer van de in Groningen wonende Daphne. De keuken en andere hoeken zijn uit beeld gelaten, maar toch... zo netjes zijn ze niet allemaal.

5) Nog even wachten op Haan..

10 juni te zien: Andere Tijden Sport met Arie oet Finnerwol. Er wordt nu druk gemonteerd.

6) Kennen we Sjaak Polak nog?

Viel op bij BV Veendam als cultspeler, mede door zijn interviews. Hier een prachtig gesprek met hem, nadat hij met SJC uit Noordwijk kampioen in de Hoofdklasse is geworden.

7) Andere Expeditie-bus

Na Omroep Brabant heeft nu ook RTV Oost een Expeditie Grunnen-achtig format. De omroep van Overijssel trekt er de hele dag op uit voor bijzondere verhalen. Het busje is wel... anders.

8) Fiets 'm erin

Net als de Duitse dames van gisteren, maakten ook Cian en Christian een trailer van hun tijd in Groningen voor reismaatschappij Wow Air. Wat je zoal doet in Groningen? Goedkoop groente kopen, de universiteit vermijden en...

9) Moeilijk lopen?

Wie tussen Groningen en Leeuwarden treint, heeft hem misschien gezien op het laatste station: deze bijzondere grondtekening die reclame maakt voor de Esher-tentoonstelling in het Fries museum.

10) This guy is jerking off

Een laserpen op de buurman richten? Zo ouderwets. Je buren lastig vallen anno 2018 doe je blijkbaar met een beamer.

10) Figuranten gezocht!

Kun jij een passagier of bezorgd familielid spelen? Dan is Groningen Airport Eelde op zoek naar jou!

11) Vroeg in de ochtend

Severine_975 ging er vroeg uit vanochtend, om deze plaat van ons Hogeland te schieten. #mooigrunnen

12) Quizvraag

Gaan we eruit met deze quiz, te beantwoorden voordat je het onderschrift van de foto ziet. Waar is deze plaat genomen?
Aan het Reitdiephaven aan de rand van stad Groningen. Daar is meer moois dan de veelgekiekte gekleurde huizen. Waarvan akte!
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag. Niet te missen.