Supermarkten delen picknickkleedjes uit om plantsoen netjes te houden

Vier supermarkten rondom het Noorderplantsoen in Groningen delen vanaf vrijdag plastic picknickkleedjes uit aan klanten die in het park willen eten en drinken. Ze hopen dat dit helpt om het plantsoen netjes te houden.

Bij warm weer verandert het Noorderplantsoen de laatste tijd steevast in een grote afvalstortplaats. Veel mensen gaan op zonnige dagen in het park barbecuen, maar ruimen hun rommel na afloop niet op.

Dit is omwonenden en de gemeente een doorn in het oog. Zo moest de gemeente vorige maand vijftien personeelsleden extra inzetten om het park na een mooie lenteavond weer een beetje netjes te krijgen.

Afval in picknickkleedje

De gemeente deelt op warme dagen inmiddels picknickkleedjes van afbreekbaar plastic uit aan bezoekers van het plantsoen. Na afloop kunnen mensen deze kleedjes gebruiken om alle afval te deponeren in een van de prullenbakken in het plantsoen.

De vestigingen van Jumbo aan de Beren en de Wilhelminakade, de Coop aan de Kerklaan en de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat sluiten zich nu aan bij dit initiatief. Vrijdag overhandigt Jumbo-eigenaar Paul Papo het eerste 'supermarktkleedje' aan wethouder Joost van Keulen.

Lees ook:

- Troep in het Noorderplantsoen, maar wat zijn de oplossingen?

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws