Omstreden vloer ook in verbouwd gedeelte Hogeland College Warffum gebruikt

Het Hogeland College in Warffum
Het Hogeland College in Warffum © Google Street View
De omstreden breedplaatvloeren zijn ook gebruikt in het oude verbouwde gedeelte van Het Hogeland College (HHC) in Warffum. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Eemsmond op verzoek van het Rijk.
De vloer werd onder meer gebruikt in de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Dat gaf aanleiding voor de overheid om alle gemeenten te vragen onderzoek te doen naar gebouwen waar hetzelfde type vloer is gebruikt.

Geen gevaar in HHC

Nader onderzoek wees uit dat leerlingen en docenten geen gevaar lopen in het HHC. 'Op dit moment wordt er landelijk gewerkt aan verfijning van de onderzoeksmethodiek. Dat betekent dat voor het HHC mogelijk nog wel vervolgonderzoek komt', zo laat de gemeente weten.
Wel zijn er vier woongebouwen in Eemsmond waar nader onderzoek wordt gedaan omdat er breedplaatvloeren in zitten. De betrokkenen zijn daarover inmiddels geïnformeerd.

Vertraging Nieuwe School

Het gebruik van dit type vloer heeft overigens wel flinke gevolgen voor de Nieuwe School in Uithuizen.
Vorige maand werd duidelijk dat de school mogelijk pas over twee jaar open kan, omdat de vloer eerst moet worden verstevigd voordat aanvullend onderzoek kan worden gedaan.
Eerder schreven wij dat de omstreden breedplaatvloeren gebruikt zijn in het nieuwbouw gedeelte van het HHC. Dit moest de verbouw zijn.