Erwin van de Looi definitief aan het roer bij Jong Oranje

Erwin van de Looi heeft een nieuwe klus: hij gaat aan de slag als trainer van Jong Oranje.
Erwin van de Looi heeft een nieuwe klus: hij gaat aan de slag als trainer van Jong Oranje. © JKBeeld
Erwin van de Looi heeft definitief een nieuwe trainersklus. Hij is door de KNVB aangesteld als bondscoach van Jong Oranje. Vorige week meldde De Telegraaf al dat de kans groot was dat hij Art Langeler zou opvolgen.
De 46-jarige coach was van 2013 tot 2016 trainer bij FC Groningen en stapte afgelopen seizoen tussentijds op bij Willem II. 
Van de Looi gaat op 1 juli aan de slag en tekent een contract dat loopt tot eind 2020. Als Jong Oranje zich weet te plaatsen voor het EK van 2021, wordt de verbintenis automatisch verlengd tot de zomer van dat jaar.

'Dit geeft energie'

De voormalige trainer van FC Groningen is er niet rouwig om dat hij niet meer dagelijks als coach op het veld staat. 'Trainer zijn van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een mooie aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring als coach in de Eredivisie.'
'Nederland beschikt over enorm veel talent', vervolgt hij. 'Om met die jongens de strijd aan te gaan om kwalificatie voor het komende EK af te dwingen geeft mij veel energie.'

Oefenstage

In september speelt Jong Oranje twee belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen Engeland en Schotland om deelname aan het EK van 2019 af te dwingen. Deze week gaat de selectie, met onder meer Juninho Bacuna, voor een oefenstage naar Zuid-Amerika.