'Hier is iemand jarig óf gepromoveerd naar de Eredivisie'

FC Emmen promoveerde zondag ten koste van Sparta naar de Eredivisie. Trainer Dick Lukkien genoot met volle teugen van het promotiefeest. In Veendam is aan de woning van Lukkien duidelijk te zien dat er iets gevierd is.

'Hier is iemand jarig óf gepromoveerd naar de Eredivisie', zegt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher tegen zijn team, wanneer ze Lukkien thuis opzoeken. De voortuin is helemaal versierd met ballonnen en slingers.

Lukkien staat in de deurpost van zijn huis wanneer hij de felicitaties van Bosscher in ontvangst neemt. 'Had je dit verwacht?', vraagt Bosscher aan de trainer.

Nuchter

De gevierde trainer reageert zoals het een Groninger betaamt: uiterst nuchter. 'Verwacht? Nou ja, ik wist dat we een goede ploeg hadden', zegt Lukkien.

'En nu?', vraagt Bosscher, 'Nu moeten de hekjes geverfd worden en wordt het hele stadion verbouwd zeker?', vervolgt hij. Lukkien moet erom lachen. 'Ja, ik heb de directie al gebeld dat ze nu een hoop te doen hebben. Zelf ga ik nu eerst lekker op vakantie!'

Lees ook:

Lukkien: 'Emmen is op de kaart gezet' na promotie naar Eredivisie
Lukkien schrijft geschiedenis met FC Emmen

Meer over dit onderwerp:
sport VEENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws