Sluis bij Eelderwolde twee weken dicht

© Robbert Oosting/RTV Drenthe
Het sluisje tussen de wijk Ter Borch in de gemeente Tynaarlo en het Paterswoldsemeer bij Eelderwolde kan de komende twee weken niet worden gebruikt. De hydraulische cilinders van de sluis zijn kapot en moeten worden vervangen, meldt RTV Drenthe.
Via de sluis kunnen bewoners van de waterrijke wijk Ter Borch met hun bootje naar het Paterswoldsemeer. Het waterpeil in het Paterswoldsemeer is hoger dan het water in de wijk. De sluis werkt volledig automatisch en kan worden bediend met een pasje. Iedereen in de wijk Ter Boch heeft zo'n pasje. Al sinds de ingebruikname in 2011 kampt de sluis met problemen.

Versleten

'De cilinders zorgen ervoor dat de sluisdeuren open en dicht gaan. Ze zijn versleten en er kan er olie in het water lekken. Daarom moeten we ingrijpen. De sluis moet de komende twee weken dicht, helaas in het vaarseizoen', vertelt wethouder Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo.
'Het is geen doorgaand vaarwater, dus dat valt mee. Het is een onbemande sluis die alleen bedoeld is om de mensen uit de wijk te bedienen. In het vaarseizoen wordt de sluis zo'n tien keer per dag gebruikt.'