iSkate vindt geen sponsors en stopt

© iSkate
De Groningse schaatsorganisatie iSkate houdt op te bestaan. Er is geen geldschieter gevonden voor de komende seizoenen. Het is een gevolg van de algehele malaise van het Nederlandse schaatsen.
Alle medewerkers staan op straat. Begin april werden de verbintenissen van het personeel zonder doorlopend contract al niet verlengd. Directeur Rhian Ket heeft op 1 mei zijn functie neergelegd.  

Sponsoren haken af

De sponsoren Plantina en Afterpay haakten na de Olympische Winterspelen af. Daardoor kwamen onder andere de Groningse schaatsers Bo van der Werff en Dai Dai Ntab zonder ploeg te zitten. Het duo heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden.
iSkate wilde na het vertrek van twee geldschieters wel door en had ook een aantal scenario's liggen om dat mogelijk te maken. Uiteindelijk is de stekker er toch uitgetrokken.

RTC en jeugdopleiding

Het Regionaal Talentencentrum en de jeugdopleiding werden deels gefinancierd door iSkate. Het RTC bestuur moet door het afhaken van de schaatskoepel haar budget halveren.
Een drietal trainers gaat door tegen een veel lagere vergoeding dan voorheen. Ingo Bos wordt hoofdtrainer en verzorgt de dagelijkse trainingen. Twee oud-medewerkers van iSkate komen in het bestuur van het RTC.

Sinds 2010

iSkate werd in 2010 opgericht met als doel om schaatsers ondersteuning te bieden tijdens hun volledige loopbaan.