Donar wint heet duel in Leiden

De basketballers van Donar hebben donderdagavond ook het tweede duel in de finale van de play-offs gewonnen van ZZ Leiden. De Groningers wonnen uit met zeven punten verschil (71-78).
Het staat hierdoor 2-0 in de best-of-seven serie. Het eerste duel werd in MartiniPlaza al met maar liefst 105-66 gewonnen.

Fel begin Leiden

Leiden ging, onder onder luid gejuich van het uitzinnige publiek, fel van start. Na het eerste kwart stond Donar met vier punten achter (20-16). Halverwege was het verschil negen punten in het voordeel van de thuisploeg (42-33).

Genadeloos

Na rust kwamen de Groningers terug en aan het einde van het derde kwart sloeg Donar genadeloos toe. Een paar snelle scores van Brandyn Curry en Arvin Slagter zorgden in korte tijd voor een voorsprong van acht punten. (50-58). In het laatste bedrijf hield Donar goed stand.

Topscorers

Jason Dourisseau en Brandyn Curry waren de topscorers aan de kant van de Groningers met allebei veertien punten.

Live

Donar speelt zaterdagavond opnieuw thuis tegen ZZ Leiden. Dat duel begint om 19.30 uur en is live te volgen via een stream op deze website met commentaar van Karel-Jan Buurke en Hein Gerd Triemstra.